Guide til valg af barneseng

Når du køber en ny børneseng, så er det vigtigt, at du ved, hvad du skal være på udkig efter. Det er nemlig typisk de små detaljer, der er afgørende for, om barnet får den seng, som han eller hun egentlig har behov for. Her finder du en række gode råd, som du kan følge, når du skal købe en ny seng til dit barn.

En god børneseng er en forudsætning for en god nattesøvn

En god børneseng er en forudsætning for, at dit barn sover godt om natten. Er den lille glad for sin seng, så er der langt større sandsynlighed for, at han eller hun kommer til at få en god nattesøvn og sover godt gennem hele natten. Der er dog mange forskellige børnesenge, du kan vælge mellem, og de egner sig til forskellige aldersgrupper.

Det kommer dog ikke udelukkende an på, hvor gammelt dit barn er, men også den stil der er på børneværelset. Samtidig er det vigtigt at vælge en børneseng, som ikke fylder alt for meget – og hvis der er pladsmangel, kan det være praktisk at vælge en børneseng, som gør det muligt at opbevare legetøj og andre ting under sengen.

Du bør altid sørge for at vælge en madras, som passer til barnets krop. Der er ofte ikke lige så stor forskel på børns vægt, som det er tilfældet med voksne, og derfor kan de fleste børn tåle samme type madras. Det er en god idé at vælge en blød madras til barnet, som de sover godt på.

Vælg den rigtige type af seng

Du kan vælge mellem flere typer af senge til dit barn, og de kan både bestå af almindelige seng, men også mere specielle senge – som eksempelvis en bilseng eller en prinsesseseng. En bilseng er mange børns store drøm, og den vil med garanti give barnet mulighed for mange sjove stunder, men det er ikke altid den bedste løsning.

De bedste senge i test er typisk ganske almindelige senge, men når der er tale om en børneseng, så skal det naturligvis også være en, som passer ind på barnets værelse. Der findes mange løsninger, og det er en god idé at tage dit barn med på råd, så du ikke bare træffer beslutningen for ham eller hende, uden de selv er involveret.